2ος Παράκτιος κολυμβητικός αγώνας ανοιχτής θαλάσσης “Μπούκα”

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εκατό περίπου κολυμβητών από ολόκληρη την Ελλάδα διεξήχθησαν στην πόλη μας οι εκδηλώσεις για τον 2ο παράκτιο κολυμβητικό αγώνα ανοικτής θαλάσσης ‘’Μπούκα’’.

Το Σάββατο 22 Ιουνίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά από το μνημείο του ναύτη, μίλησαν ο Απόστολος Κατσίκης ( Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) σχετικά με θέματα διαχείρισης του θαλάσσιου περιβάλλοντος της περιοχής του Αμβρακικού καθώς και ο Ιωάννης Παραβάντης (αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά) που αναφέρθηκε σε κλασσικά και μοντέρνα ζητήματα περιβάλλοντος και ενέργειας.

 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντώνης Χρήστου σαν εκπρόσωπος των διοργανωτών, ο Πάνος Μπούκουρας σαν εκπρόσωπος των αλιέων Πρέβεζας και ο Περικλής Βασιλάκης σαν εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

Ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο, ομάδες μικρών παιδιών ζωγράφιζαν θέματα εμπνευσμένα από το θαλάσσιο περιβάλλον παρουσία των γονέων τους και της νηπιαγωγού Σίσσυς Τσαούση.

 

Ακολούθησε η δημοπρασία ενός πίνακα ζωγραφικής που αφιλοκερδώς παραχώρησε ο συμπολίτης μας ζωγράφος Κώστας Καλέντζης και κατακυρώθηκε στον συμπολίτη μας Θεόδωρο Μαρκή.

 

Η βραδιά έκλεισε με τραγούδια του γνωστού καλλιτέχνη Βασίλη Τζίμα.

 

Την Κυριακή δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων, οι συμμετέχοντες κολυμβητές συγκεντρώθηκαν στον ίδιο χώρο και κατά τις 12 το μεσημέρι μεταφέρθηκαν με πλωτά μέσα στα δύο σημεία εκκίνησης του αγώνα.

 

Στην διαδρομή των τριών χιλιομέτρων σημείο εκκίνησης ήταν το λιμανάκι του Παντοκράτορα ενώ στην αντίστοιχη των πέντε χιλιομέτρων η περιοχή του οικισμού της Δροσιάς.

 

Στα τρία χιλιόμετρα πρώτευσε η κολυμβήτρια από την Πάτρα Κατερίνα Πολίτη ενώ στα πέντε χιλιόμετρα ο κολυμβητής από την Θεσσαλονίκη Θανάσης Ρέπος.

 

Ο αγαπητός συμπολίτης μας Αντώνης Χρήστου, παλιός κολυμβητής και πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας θα έχει κάθε λόγο μαζί με τους συνεργάτες του να νοιώθει δικαιωμένος από την άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή των αγώνων και γενικά της εκδήλωσης.

 

Όπως φαίνεται η διοργάνωση χρόνο με τον χρόνο θα προσελκύει όλο και περισσότερους κολυμβητές και θα καθιερωθεί σαν θεσμός στα καλοκαιρινά δρώμενα της Πρέβεζας.

 

Συγχαρητήρια σε όλους.

 

error: Content is protected !!