08/09.06.2019 | Γνωριμία με το φενγκ σούι – Anasa Yoga Studio

Έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε την κ. Λιαπή Δήμητρα, σύμβουλο Φενγκ Σούι και Βάστου, σε δύο συναντήσεις γνωριμίας με τις αρχαίες αυτές τέχνες – επιστήμες.

 

Η πρώτη συνάντηση είναι το Σάββατο 8 Ιουνίου, 18:00 – 20:30 και θα έχει την μορφή διάλεξης. Θα είναι μια εισαγωγή στην τέχνη του Φενγκ Σουι και είναι κατάλληλη για όλους όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την αρχαία αυτή μέθοδο.
Στην δεύτερη συνάντηση την Κυριακή 9 Ιουνίου, 09:00 – 13:00, θα εμβαθύνουμε περισσότερο, θα πάρουμε συγκεκριμένες γνώσεις και πρακτικές, ώστε να μπορέσουμε να αντιληφθούμε και να προσεγγίσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο τον χώρο μας και την ενέργειά του.
Στις συναντήσεις αυτές μπορούν να συμμετέχουν όλοι, χωρίς να απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση, ή εμπειρία. Για οργανωτικούς λόγους είναι απαραίτητη η κράτηση της θέσης σας, έως και την Δευτέρα 3 Ιουνίου.
Όσοι συμμετάσχουν και στις δύο συναντήσεις, θα έχουν την ευκαιρία να μπουν σε κλήρωση για μια δωρεάν μελέτη Φενγκ Σούι του χώρου τους, (προσωπικού ή επαγγελματικού), από την κ. Λιαπή!

 

 

Εισφορά συμμετοχής:
Για την διάλεξη του Σαββάτου: 20 ευρώ.
Για το Σάββατο και την Κυριακή: 70 ευρώ

 

 

Τι είναι το Φενγκ Σούι
_________________
Το Φενγκ Σούι είναι μια αρχαία κινέζικη μέθοδος διαβίωσης σε συντονισμό με τις ενέργειες του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις αρχές της αρμονίας και της ισορροπίας.
Είναι ένα σύνολο τεχνικών και γνώσης που μπορεί να μελετηθεί και ύστερα να εφαρμοστεί συστηματικά στον δικό σας προσωπικό χώρο και στο δικό σας εργασιακό περιβάλλον. Το Φενγκ Σούι μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη καλοτυχία, να αυξήσει σημαντικά το εισόδημά σας, να βελτιώσει την γενική ευημερία σας και να φροντίσει για την καλή σας υγεία. Αυξάνει επίσης τις πιθανότητες για επίτευξη στόχων, πρόοδο και επιτυχία.
Αρχικά πρέπει να μάθετε πώς να προστατεύετε τον εαυτό σας, το σπίτι και το γραφείο σας από το άσχημο Φενγκ Σούι. Το επόμενο βήμα είναι να μάθετε να ενεργοποιείτε τα συγκεκριμένα οκτώ είδη καλοτυχίας. Είναι δυνατόν να βελτιώσετε την υγεία και να αυξήσετε την τύχη κάθε μέλους της οικογένειάς σας. Μπορείτε να αυξήσετε την τύχη των παιδιών και να βελτιώσετε την επίδοσή τους στις εξετάσεις. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την τύχη σας στον έρωτα, να δημιουργήσετε ευκαιρίες για γάμο, ή να σώσετε έναν προβληματικό γάμο και να εξασφαλίσετε μια ευτυχισμένη οικογενειακή και ερωτική ζωή. Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε το είδος της τύχης που αυξάνει τα εισοδήματά σας, προσπορίζοντάς σας πλούτο.
Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να διασαφηνισθεί είναι ότι το Φενγκ Σούι δεν είναι μία πνευματική ή θρησκευτική πρακτική. Το Φενγκ Σούι είναι μία επιστήμη, μία μέθοδος, μία τεχνική και βασίζεται σε ένα κατανοητό σύνολο οδηγιών. Υποστηρίζει την ύπαρξη μιας ζωτικής δύναμης στο φυσικό περιβάλλον η οποία μπορεί είτε να είναι απειλητική και δυσοίωνη, είτε να τιθασευτεί και να αποβεί ευνοϊκή και επιβοηθητική.

 

 

Τι είναι το Βάστου Σάστρα
____________________
Στον Δυτικό κόσμο σήμερα η αρχαία επιστήμη του Βάστου δεν είναι τόσο γνωστή όσο το Φενγκ Σούι. Το Βάστου Σάστρα, ηλικίας τουλάχιστον 5.500 ετών είναι «η μητέρα» του Φενγκ Σούι.
Βάστου Σάστρα σημαίνει «Επιστήμη της Δόμησης». Είναι η αρχαία επιστήμη της αρχιτεκτονικής που αναπτύχθηκε στην Ινδία πριν 5.500 χρόνια. Διδάσκει την τέχνη δόμησης της κατοικίας σε αρμονία με τους νόμους της Φύσης, Με την εφαρμογή του Βάστου έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε ριζικά την ποιότητα των χώρων διαβίωσης και εργασίας μας.
Το Βάστου επίσης προσφέρει πιο λεπτοφυείς διορθώσεις-θεραπείες και μεταστρέφει την αρνητική ενέργεια, χωρίς να χρειάζεται καμία δομική παρέμβαση σε ήδη υπάρχοντα κτίσματα.

 

 

Βιογραφικό της Δήμητρας Λιαπή

Καθηγήτρια Φιλόλογος, πτυχιούχος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του τμήματος Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών. Έχει διδάξει σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου και έχει διατελέσει για δεκατέσσερα χρόνια διευθύντρια σε Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας. Παράλληλα ταξίδεψε ανά τον κόσμο (Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική) ερευνώντας την επίδραση του περιβάλλοντος χώρου στην ζωή των ανθρώπων και συμμετείχε σε περιβαλλοντικά προγράμματα στην Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ισπανία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ιταλία, Ρουμανία, Τουρκία κ.α. Την τελευταία εικοσαετία το ενδιαφέρον της έχει μονοπωλήσει η Ανατολή και ιδιαιτέρως η Ινδία, την οποία επισκέφθηκε πολλές φορές. Έζησε σε διάφορα ashram μελετώντας την φιλοσοφία και τον πολιτισμό της και ήρθε σε επαφή με την βαθειά πνευματικότητα του ινδικού λαού. Γνώρισε επίσης τη φιλοσοφία της γιόγκα, την οποία ενσωμάτωσε στην καθημερινότητά της, όχι μόνο σαν άσκηση, αλλά σαν τρόπο ζωής.
Αυτό όμως που κυριολεκτικά την μάγεψε και όρισε την ζωή της, ήταν η γνωριμία με την αρχαία επιστήμη του Βάστου Σάστρα, καθώς και του Φενγκ Σούι, τα οποία και διδάχθηκε από συμβούλους του Βάστου και του Φενγκ Σούι και με την σειρά της εφάρμοσε στην Ελλάδα, ασκώντας συμβουλευτική για ιδιωτικούς και επαγγελματικούς χώρους. Έχει γράψει διάφορα άρθρα σχετικά με τις αρχές του Βάστου και του Φενγκ Σούι, βασισμένα στις μελέτες της, την έρευνά της και την πολυετή εμπειρία της σαν σύμβουλος του Βάστου Σάστρα και του Φενγκ Σούι. Συμμετείχε στην ομάδα συγγραφής του βιβλίου «Στα χνάρια των Πορφυρογένηδων στον τόπο και στο χρόνο».

 

Άρθρα της Δήμητρας Λιαπή μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της http://anthoslotou.gr/

error: Content is protected !!